Уважаеми колеги за територията на София търся някой да ми преинсталира екуто на еърбега на 156 спортвагон 2001 г. Защото дава фатал ерор грешка и свети лампата на таблото. Купих ново еку от морга но не става за спортвагон. Плащам веднага и подарявам екуто което купих за 156 ца. Моля пишете или на тел. 0876488477
Известие
Collapse
No announcement yet.
Търся някой да преинсталира ecu на airbag
Collapse
X
-
Колега няма значение спортвагон или не,цветовете на куплунгите ако съвпадат няма грижи.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
-
Благодаря за мнението но ми казаха че няма да стане заради буксите. Мисля че тази на колата е с лилава букса а тази която купих е с оранжева... Незнам , не разбирам. Моля за хелп? Благодаря.Alfa Romeo 156 - 1.8 T.S.
Alfa Romeo 156 SW - 2.4 JTD 140 +
Comment
-
Трябвали чак такава гимнастика върви в някой от форумните сервизи щом си от София проблема може да се окаже елементарен като разхлабена букса na airbaga примерно под шофьорската седалка.... кой ти наговори за всички тези манипулации и еку-та.......Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
0w40 Shell Helix Ultra
Comment
-
Може ли да дадете препоръка и адрес на сервиз в София. Където няма да ми вземат парите за залудо... Предпочитам някой разбиращ колега компетентен да я види. Колата ми я сканираха в сервиз (не специален за алфа) и ми казаха фатал ерор имам го и номера на грешката и неможе да се изчисти, не позволява или смяна на еку или преинсталация. Провериха буксите и буксата на екуто и казаха че са ок.Alfa Romeo 156 - 1.8 T.S.
Alfa Romeo 156 SW - 2.4 JTD 140 +
Comment
-
на колата е с лилава букса а тази която купих е с оранжева... Незнам , не разбирам. Моля за хелп? Благодаря.[/QUOTE]
Точно това имам предвид,вземи си такава с твоя цвят.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
-
Първоначално публикувано от alcpt Покажи съобщениеМоже ли да дадете препоръка и адрес на сервиз в София. Където няма да ми вземат парите за залудо... Предпочитам някой разбиращ колега компетентен да я види. Колата ми я сканираха в сервиз (не специален за алфа) и ми казаха фатал ерор имам го и номера на грешката и неможе да се изчисти, не позволява или смяна на еку или преинсталация. Провериха буксите и буксата на екуто и казаха че са ок.
Comment
-
Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщениеЗдравей, колега. Напиши номера на грешката и описанието към нея, ако е възможно. Грешката може да се окаже, както каза колегата по-горе, елементарна (от букса). Докато самата букса не направи контакт, грешката не изчезва, ако ще и 5 екута да смениш. Предполагам, че грешката ще е или за седалката или завесите. Но напиши все пак да видим. Малко не ми се вярва екуто да си е заминало.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщениеЗдравей, колега. Напиши номера на грешката и описанието към нея, ако е възможно. Грешката може да се окаже, както каза колегата по-горе, елементарна (от букса). Докато самата букса не направи контакт, грешката не изчезва, ако ще и 5 екута да смениш. Предполагам, че грешката ще е или за седалката или завесите. Но напиши все пак да видим. Малко не ми се вярва екуто да си е заминало.
Диагностиката си е казала какъв е дефекта.
Променя се записа в централата и всичко си става ОК.
Друг е въпроса, че в някоя автоморга може да си купиш централа по-евтино от цената на ремонта.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщениеМоже, не споряПросто не видях колегата да е посочил грешка и реших да го насоча към обичайното при алфите
Вече, ако е записало грешка, която сочи към централата е друга бира
Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Ето го (може би) и решението, срещу скромните 180 лв.:
http://www.programatoribg.com/carprog/
А дали тая джаджа я има в някой сервиз? Някой знае ли?Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Със същия успех е добре да си купи колегата и един подемник - може някой път да му се наложи да си сменя тампони на стабилизиращата щанга или да си сваля картера...
Също и една машина за демонтаж/монтаж и баланс на гуми - да си сменя поне неговите пък и на някой приятел.
Сега сериозно.
Да се ремонтира централата струва около 50-80лв. в повечето сервизи.
Толкова е горе-долу и централа 2-ра. употреба от морга.
С този програматор ако не знаеш какво трябва да направиш няма за какво да си го взимаш. Ако колегата е знаел какво трябва да се прави с него, не вярвам да съществува тази тема. Освен това на конкретната кола не става презаписа през буксата, а трябва да се сваля ЕКУ-то, да се разпоява памет или процесор в зависимост от модела на централата. Следващия проблем - неговата централа няма записана "краш дата" - демек задействане на еърбег/ци, а има проблем със записа. В конкретния случай тези програматори-калкулатори може и да не свършат работа, а трябва да се смени целия запис.
П.П. Ако все пак има желание и техника да си го направи колегата, обещавам да му съдействам със съвети и софтуер.Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 23:39.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
Comment